Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Computer reparatie vinden bij Bodegraven

 

Een computer, laptop, tablet of smartphone die het niet meer doet is altijd simpelweg een drama. We zijn allemaal zo afhankelijk geworden van deze apparaten en toch vergeten we regelmatig even een backup te maken, of negeren we waarschuwingen dat er iets mis dreigt te gaan want we hebben zoveel andere dingen aan ons hoofd. Vooral als we dus die computer gebruiken.

 

Wat nu? Bent u nu al uw foto’s kwijt? Zijn al uw belangrijke bestanden als sneeuw voor de zon verdwenen? Wat is er nog mogelijk met de computer? Kan deze gemaakt worden of is dat niet meer mogelijk? En kunnen ze er dan nog wel de data vanaf halen? Het is logisch dat je daar vragen over hebt.

 

In de meeste gevallen is er nog beste wel iets mogelijk maar dan is het verstandig om naar een echt reparatiebedrijf te gaan. Computerwinkels die reparatie er maar een beetje bij doen, adviseren al snel dat u een nieuwe koopt, het liefst natuurlijk bij hun. Bedrijven die als primaire activiteit reparatie hebben, zullen eerst hun uiterste best doen om reparatie mogelijk te maken.

 

Hoe vindt u nu een geschikt reparatiebedrijf? Als u even googlet vindt u genoeg mogelijkheden om en nabij Bodegraven, bijvoorbeeld in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden of Den Haag. Ze repareren allemaal computers, maar hoe nu te kiezen? Let op deze tips.

Communicatie

Omdat de computer voor de meeste mensen nu eenmaal een belangrijk apparaat is, is het handig om te kijken hoe het bedrijf communiceert. Niet misschien het eerste waar je aan zult denken als je naar een computermonteur op zoek bent, ze moeten natuurlijk vooral goed zijn in hun vak, maar over het algemeen is een bedrijf dat goed communiceert ook vaak beter.

 

Daar zijn een aantal redenen voor. Met goede communicatie is de kans groter dat ze het probleem met de computer beter begrijpen en daardoor beter hun werk kunnen doen. Soms is het best lastig om computerproblemen te beschrijven, en iemand die goed luistert en goede vragen stelt heeft wat dat betreft al een streepje voor.

 

Daarnaast zijn communicatieproblemen vaak een indicatie dat het ergens in het bedrijf niet helemaal lekker loopt. Bijvoorbeeld dat de organisatie niet goed geregeld is, of dat er mensen ingehuurd zijn die eigenlijk niet gemotiveerd zijn, wat dan weer een teken is dat het aan leiderschap ontbreekt. Allemaal zaken die je niet wil in een bedrijf die zo’n belangrijk apparaat voor je gaat openschroeven.

 

Hoe zie je of een bedrijf niet goed communiceert voordat je de computer hebt afgegeven en dan merkt dat je niet meer teruggebeld wordt? Je kunt bijvoorbeeld kijken hoe ze er online uitzien en of ze makkelijk bereikbaar zijn. Staan ze je goed te woord en komen ze professioneel over? Dan ben je al een stuk verder.

Referenties

Wat anderen over het bedrijf zeggen kan een aardig beeld geven over hoe het bedrijf is. Als er veel negatieve reviews staan, en de verhalen in deze reviews zien er geloofwaardig uit, dan weet je gelijk dat er iets niet klopt. In sommige gevallen kan het bedrijf slachtoffer zijn geworden van een haatcampagne, maar als de reviews goed onderbouwd zijn, en mensen laten ook merken dat ze eerst van goede wil waren, dan is de kans groot dat er iets mis is.

 

Alleen maar positieve reviews is vaak ook niet goed, vooral niet als er veel reviews zijn. Omdat overal wel eens een foutje gemaakt wordt verwacht je her en der een slechte ervaring, als het maar niet te veel is. Alleen positieve reviews, zeker als ze overdreven positief zijn, verdacht omdat dan het bedrijf of zelf de reviews heeft gemanipuleerd, of het is een soort sekte.

 

Verstandig bij het lezen van reviews is naar de inhoud te kijken en je ook een beeld vormen van de persoon de review heeft geschreven. Mensen die zich helder en genuanceerd uitdrukken en genoeg informatie geven zijn wat dat betreft het meest waardevol.

 

Certificaat

Het ICT Waarborg certificaat is een belangrijke indicatie van de betrouwbaarheid van het bedrijf. Met het certificaat wordt een bepaalde waarborg gegeven en wordt dus alleen afgegeven aan bedrijven die financieel gezond zijn. Op de website van ICT Waarborg wordt uitgelegd aan welke voorwaarden het bedrijf moet voldoen.

 

Bedrijven in de buurt van Bodegraven

PC Refresh

PC Refresh doet voornamelijk computer reparatie in Amsterdam van computers, laptops, tablets en telefoons. Ze zitten wat verder weg, in Den Haag op de Stephensonstraat. Naast reparaties werken ze ook op afstand en met een helpdesk. Ze doen vantevoren een diagnose en hebben het ICT Waarborg certificaat.

 

WIKA services

Dit bedrijf zit aan de Willemstraat in Bodegraven en lost software en hardware problemen op en legt netwerken aan. Ze komen aan huis en hebben het ICT Waarborg certificaat.

 

Emely-PC

Emely-PC zit in Alphen aan den Rijn. Ze lossen allerlei computer en telefoon problemen op en doen ook aan hulp op afstand.

https://www.pcrefresh.com/contact/computerreparatie-amsterdam