Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Waterschade aan je iPhone 5C oplossen

Als je dure iPhone 5C zomaar in het water vliegt ben je niet blij. Omdat natuurlijk al je sociale leven op dat ding afspeelt ben je in één klap een kluizenaar geworden. Tijd voor een hutje op de hei? Valt wel mee, vaak is er met waterschade nog wel wat te redden, hoewel dit uiteraard afhangt van hoe groot de schade is. Hier zijn wat dingen die je kunt doen als je iPhone 5C nat is geworden.

 

Uitzetten

Als je ook maar de geringste kans denkt te hebben op waterschade moet je de telefoon gelijk uitzetten. Alleen als er wat spatwater op zit wat je er gelijk af kan vegen heb je misschien geluk, maar anders kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Je bent namelijk geneigd om hem juist aan te zetten, om te kijken of hij het nog doet. Dit is niet verstandig omdat het kortsluiting kan veroorzaken.

 

Inventariseren of de telefoon van binnen nat is

Soms, als je iPhone 5C lekker heeft gezwommen, kan je er gewoon vanuit gaan dat hij nat is. In andere gevallen is het wat moeilijker te beoordelen. Vaak kan je het zien: water onder het scherm bijvoorbeeld, of hij gedraagt zich raar, maar in andere gevallen doet de telefoon het gewoon nog goed maar kan er toch water zijn binnengedrongen. Dit water vormt naar verloop van tijd corrosie op het moederbord, waarna na een tijdje de telefoon toch de geest geeft. De iPhone 5C heeft vloeistofindicatoren, deze zitten op de zijkant generic for celebrex. Als je aan de zijkant van de telefoon een rode stip ziet, dan betekent dit dat hij van binnen nat is.

 

Simkaarten en geheugenkaarten eruit

Ook op simkaarten en geheugenkaarten kan kortsluiting ontstaan en het is beter om deze eruit te halen en apart te drogen. Je kunt eventueel de telefoon ook openschroeven en de batterij eruit halen. Ook accu’s kunnen door water beschadigd raken.

Laten drogen

Om hem te laten drogen kan je de iPhone 5C het beste een paar dagen in een bak met droge rijst leggen. De rijstkorrels zuigen namelijk het vocht op terwijl ze droog blijven aan de buitenkant. In plaats van rijst kun je ook silica-zakjes of speciale droogmaakhoesjes gebruiken vmp6vct. Nooit je telefoon droog maken met hoge temperaturen zoals onder de föhn. Als je hem open hebt gemaakt kun je hem ook het beste open laten drogen.

 

Chemisch reinigen

Je kunt je telefoon chemisch reinigen met Isopropyl alcohol. Denk erom dat je nooit gewone ethanol of methanol mag gebruiken . Er zijn ook commerciële reinigingsmiddelen op de markt.

 

Wegbrengen naar een reparatiebedrijf

Als je het niet vertrouwt kun je de telefoon naar een computer reparatiebedrijf brengen. Vaak kan je hem zelfs opsturen. Apple zelf is in de meeste gevallen duurder dan bedrijven die gespecialiseerd zijn in de reparatie van telefoons. Ze halen de iPhone uit elkaar en maken hem schoon met speciale apparatuur. Soms moeten er onderdelen vervangen worden. Als het goed is nemen zie hiervoor contact met je op zodat je zelf kunt kiezen of je dit de moeite en het geld waard vindt.

https://www.pcrefresh.com/computer-reparatie/