Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Buitenspelen is goed voor ieder kind

Eindelijk was het weer eens lekker weer. De zomer van 2018 gaat de boeken in als een van de lekkerste ooit (in Nederland dan). Wij als Nederlanders hebben altijd wel wat te klagen over het weer, maar er is niemand die kan ontkennen dat het over het algemeen gewoon zonnig, droog en warm was. En dat is wat de meeste van ons toch wel lekker weer vinden.

 

Waar we in maart nog konden schaatsten, is  het in de maanden juni en juli lekker warm geworden. Het lijkt wat dat betreft wel alsof we een landklimaat voorgeschoteld krijgen hier in Nederland. Wat doen we met dit lekkere weer? Voornamelijk zwemmen, of naar het strand, of, ja: binnen zitten bij de airco. Oke, op sommige dagen was het echt warm, maar op andere dagen kon je prima buiten vertoeven. Zo ook de kinderen, zij kunnen zich vermaken met waterpistolen en andere manier om wat verkoeling te zoeken. Nu krijgen we hopelijk ook nog een lekkere nazomer. Dat zou zeker voor de kinderen ook leuk zijn. Het is goed dat kinderen buitenspelen, want daar leren ze veel van. Ze worden motoriek beter en ze maken vriendjes. Dat is allicht beter dan eindeloos op de mobiele telefoon of tablet zitten.

Ze moeten dan wel iets te doen hebben buiten. En daar kunnen wij ze best een beetje bij helpen. Gelukkig is Nederland vrij ruim bezaaid met speelplaatsen in het openbaar, maar het is ook wel fijn als de kinderen in de eigen tuin wat te doen hebben, mits hier ruimte voor is. Er is van alles te bedenken. Speelgoed buiten is wat dat betreft net zo belangrijk als speelgoed voor binnen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een zandbak hout. Daar kunnen de kinderen lekker los gaan, vies worden (hoort erbij) en lekkere zandtaartjes maken, die jij als ouder natuurlijk moet proeven. Laat de kinderen de buitenwereld ontdekken, maar begin rustig in de eigen achtertuin.

 

https://www.buitenspeelgoed.nl/