Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Loopbaanbegeleiding helpt je verder

Het kan iedereen overkomen. Je komt zonder werk te zitten. Een aflopend contract wordt niet verlengd, of je bent zelf helemaal klaar met het werk dat je hebt. Op deze momenten, die zwaar kunnen zijn, is een goede loopbaanbegeleiding ontzettend belangrijk. In deze zogenaamde outplacement periode, kan het nuttig zijn een coach aan te nemen die je met nieuwe inzichten verder kan helpen.

 

Een dergelijke coach kan samen met jou bepalen wie de ‘IK’ is. Wie ben je, wat is je karakter en waar sluit dit op aan? Na een goede persoonlijkheidstest kan je weer vooruitkijken naar de toekomst. Samen met de coach stel je een functieprofiel op en ga je actief op zoek naar banen die hierop aansluiten. Maar dat is niet het enige. Ook krijg je lessen in hoe je jezelf beter kunt presenteren op bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Daarnaast wordt je geholpen met het opstellen van goede motivatiebrieven en het maken van een bondig curriculum vitae. Niemand is te oud voor deze service. Sommige 50 plussers denken dat het niet meer zal lukken de baan te vinden die echt bij hun past, maar dat is niet waar. In 71 van de 100 gevallen helpt een outplacementbureau je aan de baan die naadloos aansluit op karakter en loopbaan.

 

De kosten voor zo’n totaalpakket vallen mee. Voor wat minder dan tweeduizend euro meet je je al een pakket op maat aan. Samen met een senior coach en een aantal verschillende specialisten ga je het traject in, om er later met vernieuwde inzichten en een passende baan weer uit te komen.

 

Ook als je al wel een baan hebt, maar iets anders wil is de passende loopbaanbegeleiding een aanrader. Met een goede loopbaanbegeleiding doe jij het werk wat bij je past wat zorgt voor een beter gevoel op het werk en daarmee in je leven.

 

https://carrierepoort.nl