Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

All Dent voor alle mondzorgapparatuur

Bij All Dent in Veenendaal bent u aan het juist adres wanneer u op zoek bent naar medische apparatuur voor een tandheelkundige praktijkinrichting. Het is een familiebedrijf opgericht in 2002 dat service hoog in het vaandel heeft staan.

All Dent heeft het

All Dent heeft voor elke mondzorgpraktijk de benodigde apparatuur in haar assortiment. In dit blog meer over een tegenwoordig onmisbaar instrument, de autoclaaf. Wat is dat nu precies en hoe werkt het?

De autoclaaf is een sterilisator die al in 1879 is uitgevonden door Charles Chamberlan. Rond die tijd, begonnen de onderzoekers de voordelen van steriele chirurgie te begrijpen, en de artsen vroegen om een betrouwbaardere sterilisatiemethode dan sterilisatie in open vuur. De voordelen van de autoclaaf waren al snel duidelijk, en het werd een essentieel onderdeel van elke kliniek en ziekenhuis.

De Autoclaaf

Een autoclaaf wordt gebruikt om chirurgisch materiaal, laboratoriuminstrumenten, farmaceutische instrumenten en andere materialen te steriliseren. Het kan vaste stoffen, vloeistoffen, holtes, en instrumenten van diverse vormen en groottes steriliseren. Autoclaven variëren in grootte, vorm en functionaliteit. Een zeer basische autoclaaf is vergelijkbaar met een snelkookpan; beide maken gebruik van de kracht van stoom om bacteriën, sporen en ziektekiemen te doden die bestand zijn tegen kokend water en krachtige detergenten. Op de website de autoclaven die ze in hun assortiment hebben.

Waar wordt een autoclaaf voor gebruikt?

In een autoclaaf worden medische instrumenten of laboratoriuminstrumenten gesteriliseerd door ze boven het kookpunt te verhitten. De meeste klinieken hebben tafelmodel autoclaven, vergelijkbaar met magnetrons. Ziekenhuizen gebruiken grote autoclaven, ook wel horizontale autoclaven genoemd. Ze kunnen tal van chirurgische instrumenten verwerken in een enkele sterilisatiecyclus, om te voldoen aan de voortdurende vraag naar steriele apparatuur.

Stoom is het sterilisatiemiddel van de autoclaaf. Als het gaat om het overbrengen van grote hoeveelheden energie naar een object dat gesteriliseerd moet worden, is niets krachtiger dan stoom. Stoommachines drijven immers schepen en treinen aan. Zoals de Titanic die werd aangedreven door stoom.

Nieuwe praktijk inrichten of praktijk herinrichten?

Gaat u een nieuwe mondzorgpraktijk inrichten of een bestaande praktijk herinrichten? Neem dan zeker contact met hen op voor een advies door hun professionals. U kunt zelfs een groot deel van hun producten zien en zelfs uitproberen wanneer u een bezoek brengt aan de showroom. Maak wel eerst een afspraak zodat u zeker weet dat ze alle tijd voor u hebben.