Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Arbeidsdeskundig onderzoek

Het arbeidsdeskundig onderzoek moet gaan uitwijzen hoe de toekomst van onze werknemer eruit gaat zien. In maart van dit jaar sloeg het noodlot toe bij een van onze meest gewaardeerde werknemers. Bij een net afgeronde grote klus is hij uitgegleden en van een steiger gevallen. De steiger was nat geworden door de regen. Het werk was afgerond en hij stond op het punt om zijn spullen te pakken en naar huis te gaan. Uit onderzoek door de verzekering en de arbeidsinspectie, kwam naar voren dat het om een noodlottig ongeval bleek te gaan, waaraan niemand schuldig was. De veiligheid op en rond het bouwterrein was gelukkig prima in orde. Je weet dat in de bouwsector dit soort dingen kunnen gebeuren. Nu hebben we al vaker te maken gehad met bedrijfsongevallen. Echter waren deze altijd van een lichte aard. Daarbij moet je denken aan een verzwikte enkel of wat snij- en schaafwonden bijvoorbeeld. In elk geval ging het om ongelukjes zonder dat er blijvend letsel is opgetreden. Echter is het dit keer wel goed mis, en onze hoop is nu gevestigd op het arbeidsdeskundig onderzoek. Met de diagnose van een verbrijzelde enkel en een gebroken rug werd al heel gauw duidelijk een terugkeer als metselaar er niet meer in zit helaas. Met een leeftijd van 51 jaar en een gehavend lichaam gaat het erg moeilijk worden om nog een baan te vinden buiten ons bedrijf. Het arbeidsdeskundig onderzoek moet uitwijzen of er nog mogelijkheden zijn voor deze man binnen de organisatie.

Arbeidsdeskundig onderzoek werkt

Nu moet gaan blijken of het arbeidsdeskundig onderzoek werkt. Als middelgroot bouwbedrijf hebben we momenteel meerdere vacatures binnen het bedrijf. We hebben een orderportefeuille die uitpuilt, en in feite komen we handen en voeten tekort om het allemaal gedaan te krijgen. De beschikbare vacatures zijn voornamelijk kantoorfuncties. Ook is er een functie die deels op kantoor, en deels buiten is. De laatstgenoemde functie behelst een deel planning dat vanuit het kantoor wordt gedaan, en een deel inspectie van uitgevoerd werk. Door middel van het arbeidsdeskundig onderzoek, gaan we kijken waar de kwaliteiten van deze werknemer liggen. Het arbeidsdeskundig onderzoek gaat namelijk uit van kwaliteiten en mogelijkheden.

Nieuwe start dankzij arbeidsdeskundig onderzoek

Dankzij het arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert is gebleken dat deze man nog veel meer in zijn mars heeft. Het arbeidsdeskundig rapportage heeft uitgewezen dat de nodige scholing in combinatie met een aangepaste werkplek van deze afgeschreven werknemer een zeer bruikbare kracht kan maken. Arbeidsdeskundig onderzoek heeft een nieuwe start mogelijk gemaakt.