Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Zo verbeter je de prestaties van je Mac

Of je nu je Mac nu voor je werk gebruikt of in je vrije tijd, het is altijd handig om een paar mogelijkheden te kennen waarmee je de prestaties van je device kunt verbeteren. Daar wordt hij namelijk (weer) sneller van. In dit artikel vertellen je daar meer over, dus lees snel verder.

Stap 1: installeer beschikbare updates

Met het installeren van beschikbare updates verbeter je op een eenvoudige manier de prestaties van je Mac. Dit klinkt misschien wel erg vanzelfsprekend, maar er zijn toch nog genoeg mensen die het updaten van het systeem van hun Mac vergeten of overslaan. Niet slim als je je bedenkt dat elke update nieuwe verbeteringen met zich meebrengt. Om de beschikbare updates te installeren ga je naar de App Store, druk je eerst op ‘Updates’ en vervolgens op ‘Installeren’.

Stap 2: verwijder oude applicaties

Met het verwijderen van oude applicaties kun je op een eenvoudige manier ruimte vrijmaken en de prestaties van je Mac verbeteren. Ga hiervoor op het bureaublad naar het ‘Go-menu’ en klik op ‘Applications’. Er verschijnt een ‘Finder’-venster waarin al je applicaties worden getoond. Selecteer de applicaties die je niet meer gebruikt en wil verwijderen en sleep deze naar de prullenbak op je bureaublad.

Weet je zeker dat je de applicaties niet meer nodig hebt? Dan kun je de prullenbak leegmaken. Dit doe je door met de rechtermuisknop op het icoontje van de Prullenbak, te klikken en vervolgens ‘Empty Trash’ te selecteren. Klik daarna op ter bevestiging op ‘Empty Trash’ om dit te bevestigen.

Stap 2: ruim je bureaublad op

Met het verplaatsen en opruimen van overtollige bestanden en icoontjes van je bureaublad maak je ook ruimte vrij. Wanneer je bestanden naar andere mappen overhevelt en zaken die je niet meer nodig hebt verwijdert, zorgt dat ook voor verbeterde prestaties van je Mac.

Stap 3: verminder het aantal programma’s dat automatisch opstart

Als er veel programma’s automatisch opstarten op het moment dat jij je Mac aanzet, werkt dat vertragend en gaat dit ook ten koste van de prestaties. Je doet er dus verstandig aan regelmatig te controleren welke programma’s er bij het aanzetten van je Mac automatisch worden opgestart. Dit pak je als volgt aan:

  1. Klik op het Apple-logo en ga naar Systeemvoorkeuren;
  2. Ga naar Gebruikers en groepen;
  3. Klik op jouw account en ga naar Inloggen;

Er wordt nu een lijst getoond van programma’s die automatisch opstarten. Staat er een vinkje bij? Dan wil dat zeggen dat het bij het inloggen automatisch wordt opgestart, maar daarna wordt verborgen. Selecteer nu alle programma’s waarvan jij vindt dat ze niet per se direct opgestart hoeven te worden. Druk op de minteken onder in het venster om ze uit de lijst te verwijderen. Start je nu je Mac opnieuw op, dan zal dit veel sneller gaan, vooral als je een aantal zware programma’s hebt verwijderd. Maar let op! Wees wel voorzichtig met het verwijderen van programma’s. Als je een programma kwijt wil, maar niet goed weet waar het voor gebruikt wordt, laat het dan vooral staan.

Andere mogelijkheden

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren waarop je de prestaties van je Mac kunt verbeteren. In plaats van die allemaal te gaan googlen, raden wij je aan gewoon even bij een Mac expert langs te gaan. Die expert vind je ongetwijfeld bij een computerreparatiebedrijf als Apple reparatie Amsterdam. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/apple-reparatie-amsterdam/