Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Wat is het geheim van linkbuilding?

 

Wat is nou het geheim van linkbuilding? Iedereen weet dat een hoge autoriteit jouw website een hoop kan opleveren. De meningen lopen daarbij uiteen. Waar de ene persoon zegt dat het slechts een minuscule invloed heeft op jouw ranking in Google, zegt de ander juist dat jouw website ermee valt of staat. Maar wat is nou eigenlijk het geheim achter linkbuilding? En hoe zorg je dat jouw website een mega autoriteit krijgt? Je leest het hieronder!

Meten = weten

Het grootste ‘geheim’ achter linkbuilding, is toch wel het motto ‘meten = weten’. Iedereen heeft het namelijk altijd over het vergaren van ‘betrouwbare’ links. Maar voordat je deze betrouwbare links kunt zoeken, moet je eerst weten hoe je bepaalt wat een betrouwbare link is. Dit kun je doen door hier bepaalde meetwaarden aan te geven. Tools als Majestic of Ahrefs zijn zeer handig om de waarde van een bepaalde website in kaart te brengen en te achterhalen of dit een juist linkprospect is. Zonder deze tools is het zeer lastig een duidelijk beeld te krijgen van wat geschikte websites zijn.

Content = linkbuilding

Wat men nogal eens schijnt te vergeten, is dat de linkbuilding van jouw website in verhouding dient te staan tot de content op jouw website. Het lijkt een heel logisch verband, maar niet iedereen houdt zich hieraan. Wanneer je de autoriteit van jouw website wilt verhogen, is het dan ook van cruciaal belang dat de links die jij aanvraagt/vergaard een bepaalde relatie hebben tot jouw website. Dit betekent zowel een verband in het onderwerp van de content waarin de link wordt geplaatst als de anchortekst die wordt aangehouden. Via tools als Majestic kun je bovendien het anchortekstprofiel van een website in kaart brengen, zodat je hier enigszins invloed op uit kunt blijven oefenen.

Wil je liever linkbuilding uitbesteden aan een professional? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij SAM Online Marketing. Zij helpen u graag verder.