Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Voor elk product is er de juiste kartonnen doos

Het is niet voor niets dat kartonnen dozen als verpakkingsmateriaal gebruikt worden. Zo kunnen ze tegen een stootje, waardoor de verpakte producten niet beschadigen, en zijn ze eenvoudig in gebruik. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan soorten kartonnen dozen, vaak ook nog in verschillende formaten. Hierdoor is er voor elk product wel de juiste kartonnen doos te vinden.

Kartonnen dozen voor het zware werk

Voor grote en/of zware producten zijn er verschillende soorten kartonnen dozen. Om te beginnen zijn er de palletdozen (of containerdozen) die gemaakt zijn om te stapelen op pallets. Verder zijn er de tabaksdozen voor het zeer zware werk zijn. Deze sterke dozen kunnen veel gewicht aan en zijn in hoogte verstelbaar. De laatste soort kartonnen doos voor het zware werk zijn de octabins. Deze achthoekige dozen kunnen zeer veel gewicht aan en zijn geschikt om te stapelen op meerdere soorten pallets.

De ruimtebesparende Amerikaanse vouwdoos

De Amerikaanse vouwdoos is zoals de naam al aangeeft een kartonnen doos die gevouwen moet worden voor gebruik. Hierdoor bespaart deze doos ruimte in het magazijn, ideaal want u kunt dan grote aantallen inkopen.

Verzenddozen voor de kleine producten

Verzenddozen zijn handig als u producten per post wilt versturen. Deze dozen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.

Een speciaal soort verzenddoos is de postdoos. Deze stevige doos kreukt bijna niet en is ideaal voor het verzenden van kleinere producten. Naast de “normale” postdoos er is de brievenbusdoos die speciaal gemaakt is om door de brievenbus te passen.

Kartonnen dozen als visitekaartje

Kartonnen dozen zijn steeds meer het visitekaartje van uw bedrijf. Na het bestellen is de doos immers het eerste wat een klant ziet. Er zijn een aantal mogelijkheden om van een kartonnen doos een goed visitekaartje te maken. De eerste mogelijkheid is natuurlijk om de doos te laten bedrukken met onder andere het logo van uw bedrijf. Een tweede mogelijkheid is om kartonnen dozen op maat te laten maken voor uw producten.

Gebruikte dozen

Veel leveranciers van kartonnen dozen leveren zowel nieuwe als gebruikte dozen. Dit kan een doos zijn die al een keer gebruikt is maar een andere optie is dat de doos behoort tot een restpartij of afkomstig is van overproductie.