Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Printers voor codering

Zo goed als elke soort van producten moet tegenwoordig gecodeerd worden. Dat betekent dat elk individueel product moet worden voorzien van een unieke code waaruit alle specifieke informatie die nuttig is over dat product kan afgelezen worden. Zo bevat een code vaak informatie over de productiedatum van het product, de ingrediënten of materialen waarmee het gemaakt is en productspecificaties zoals de grootte, afmetingen of maten, de kleur en de afdeling. Dankzij de code is het product altijd herkenbaar en makkelijk traceerbaar. De codering wordt aangebracht met behulp van een codeerprinter. Hier kan je lezen hoe enkele bekende printersystemen voor verschillende toepassingen worden gebruikt om de codes aan te brengen.

Een continuous inkjet printer is een standaard printer die de meeste codeertaken uitstekend kan uitvoeren. De klein karakter printer kan contactloos en met hoge snelheid printen op allerlei soorten materialen zoals onder andere plastiek, metaal, folie, rubber en glas.

Een ander soort printer die vaak gebruikt wordt, is een DOD printer. DOD staat voor Drop On Demand, het printsysteem werkt door middel van heel kleine druppeltjes inkt die losgelaten worden boven het printvlak. Zo wordt er vermeden dat de printer het printoppervlak hoeft aan te raken. Dat is nodig bij het coderen van meer kwetsbare materialen zodat er geen beschadigingen voorkomen.

Een hot foil printer is dan weer een printer die gemaakt is om een permanente druk te plaatsen die kras- en veegvast is. De hot foil printer is perfect voor materialen en producten die in hardere omstandigheden gebruikt worden. De printer is geschikt voor zo goed als elk materiaal (papier, karton, textiel, folie, leer…), print met zeer hoge snelheid en de print is meteen vast, er is geen droogtijd.

Een THT printer wordt gebruikt voor voedingingsmiddelen. THT staat voor Tenminste Houdbaar Tot, het is dus een printer om de houdbaarheidsdatums op voedingsmiddelen te drukken.

http://www.kba-metronic.com/nl/