Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Kies voor zekerheid wanneer het gaat om licenties

Om alles uit je computer of laptop te halen is het van belang dat je beschikt over de juiste licenties. Voor veel programma’s waar je gebruik van maakt heb je een geldige licentie nodig. Met deze licentie kan je ervoor zorgen dat je programma’s naar behoren laat werken en dat je beschikt over de juiste functies.

Welke licenties heb jij allemaal?

In eerste instantie denk je er vaak niet snel bij na, maar voor veel programma’s heb je een geldige licentie nodig. Hierbij kan je denken aan programma’s zoals Office, Word en Excel. Naast deze programma’s werken alle varianten van Windows ook op basis van een licentie. In veel gevallen denk je hier in de eerste instantie niet bij na. Toch is het van belang om over een geldige licentie te beschikken. Hiermee weet je zeker dat je het programma veilig kan gebruiken en je gegevens ook niet verloren gaan. Wanneer je licentie verlopen is of je nog geen geldige licentie hebt dan kan je deze via verschillende kanalen aanschaffen. In de meeste gevallen krijg je een melding wanneer je gebruikt maakt van het programma en deze binnen enkele dagen is verlopen. Hierbij heb je dan de optie om het te verlengen. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om op dat moment de licentie te verlengen dan kan je dit ook op een ander moment doen. Je hoeft dan echt niet bang te zijn dat je alle huidige bestanden verliest. Het is niet meer mogelijk om deze met de bijbehorende functies te bewerken, echter zullen je bestanden nooit verloren gaan.

Ga voor zekerheid

Wanneer het gaat om programma’s die beschikken over een licentie zoals Office 2016, Word of Excel dan is het verstandig om hierbij voor zekerheid te kiezen. Het is vaak mogelijk om een illegale versie te downloaden, hier zitten echter vaak virussen aan vast en die kunnen voor veel schade zorgen. Om dit te voorkomen is het dus altijd van groot belang dat wanneer je een licentie gaat verlengen of juist voor het eerst aanschaft dat je dit via de legale kanalen doet. Is dit niet het geval, dan kan je behoorlijk wat problemen krijgen.

https://softwarelicense4u.com/nl/