Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Software voor de HRM

Het personeel is de belangrijkste asset dat een onderneming heeft. Personeel is de drijvende kracht achter een onderneming en het is dus ook een belangrijke factor in het succes en de winstgevendheid ervan. Personeel wordt ook wel eens het menselijke kapitaal van een bedrijf genoemd. En dat menselijke kapitaal moet natuurlijk even zorgvuldig beheerd worden. Dat gebeurd meestal door een HR manager, dat is iemand die een opleiding heeft gevolgd om human recourse manager te worden. Een human resource magager is belangrijk binnen elke middelgrote tot grote onderneming. Dat kan een HR manager of een team van HR medewerkers zijn die vast in het bedrijf werken, maar evengoed een consultant HR die aan de slag gaat voor bepaalde opdrachten.

In een onderneming bestaat het takenpakker van een HR manager voornamelijk uit het managen en beheren van het personeel. De werkzaamheden zijn onder andere het beoordelen van het personeel, het aanwerven en selecteren van nieuwe werknemers, het opleiden van zowel nieuwe als bestaande werknemers en advies over de werkomstandigheden. De HR manager staat dus in voor het welzijn, de productiviteit en het werkplezier van het personeel en werkt dicht bij hen samen.

Net zoals voor allerlei andere bedrijfstaken, bestaat er ook voor de HR manager handige software die zijn taak zal vergemakkelijken. Zo is er online salarisberekening, daarbij kan de HR manager makkelijk en overizichtelijk alle gegevens voor de salarisverwerking in ingeven en bewaren. Nog makkelijker wordt het als dat gekoppeld is aan de urenregistratie. Werknemers kunnen dan eenvoudig via een app hun gewerkte uren bijhouden en die gegevens worden automatisch verwerkt door de software. Zo krijgt de HR manager een automatisch gegenereerd overzicht van de urenadministratie, die kan gewoon verder verwerkt worden om de salarisberekening te doen. Daarvan krijgt de HR manager weer een overzicht van de salarisstroken, die dan enkel nog uitbetaald moeten worden.

http://www.cbbs.nl