Multiuser agenda
Image default
Mode en Kleding

Het concept van Birckenstock

Stevige ondersteuning voor je voeten

Het zou logisch zijn om te denken dat een zachtere en meer “kussens” schoen comfortabeler zou zijn. Maar in feite is het Birkenstock concept van comfort gebaseerd op firm, orthopedisch correcte ondersteuning. Net als bij een kwaliteitsmatras hebben de voeten een stevige ondersteuning en een correcte plaatsing nodig voor maximaal comfort en gezondheid. Ons voetbed heeft een goede ondersteuning van de voetboog, een diepe hiel en voldoende ruimte in de teenzone – dit alles om het gewicht gelijkmatig over de hele voet te verdelen. Het resultaat is een betere houding en balans voor meer comfort tijdens het lopen.

Ons voorgevormde voetbed stimuleert de gezondheid van de voet

Het Birkenstock voetbed is gemaakt van veerkrachtig kurk/latex en is gevormd om een gezonde loopomgeving voor je voeten te creëren. Daarnaast is de kurk/latex mix soepel en reageert het op natuurlijke lichaamswarmte. Daarom geeft het voetbed na verloop van tijd de eigenschappen van een individuele voet aan. Veel langdurige Birkenstockdragers vinden dat hoe langer je ze draagt, hoe comfortabeler ze worden. De vorm van een Birkenstock sandalen volgt de contouren van een gezonde voet.

De Birkenstock pasvorm kan heel persoonlijk zijn, want sommige dragers houden ervan om een beetje groot te meten en extra ruimte achter de hiel en voor de tenen achter te laten, terwijl anderen graag iets kleiner meten voor een knusse, bijna knuffelachtige pasvorm. Als je kijkt naar de lengte van je Birkenstocks, is de belangrijkste factor om te overwegen waar de bogen van de sandalen je voeten raken.

Om de goede ondersteuning van je Birkenstocks te optimaliseren, raden we aan om de maatvoering zo te bepalen dat je hiel vlak in de hielcup zit en je tenen de voorlip benaderen, maar niet aanraken. Door dit type pasvorm hebben de bogen van het voetbed en de teenstang (de kleine bult die onder je tenen zit) een betere kans om je goed te passen. Natuurlijk kan de pasvorm en ondersteuning van Birkenstock ook sterk worden beïnvloed door hoe goed je de banden past.

Als je de riemen te losjes aanbrengt, glijdt je voet meer over het voetbed, wat de plaatsing van de voetboog, de steun en het comfort beïnvloedt. We hebben in de loop der jaren ontdekt dat het het beste is om een relatief goede pasvorm te hebben op je Birk bandjes, en de sleutel is het vinden van een gelukkig medium tussen stabiliteit op de voet en comfort.