Multiuser agenda
Image default
Gezondheid

Wat zijn de gevolgen van een slecht eetpatroon voor je tanden?

Mensen denken vaak dat hun gebit gezond is omdat ze “veel” doen aan hun mondhygiëne. Wat veel mensen niet weten, is dat je eet- en drinkpatroon ook een belangrijke rol speelt als het gaat om de gezondheid van je gebit. Lees hier verder als je wil weten hoe je ervoor kan zorgen dat jouw eetpatroon niet schadelijk is voor je tanden.

Voedingspatroon

Vanzelfsprekend is het belangrijk om een gezond voedingspatroon aan te houden. Dit geldt ook voor je tanden. Zoals de meeste mensen weten, zijn producten met veel suiker niet goed zijn voor je gebit. In je mond wordt het suiker namelijk omgezet in zuren en deze zuren vallen je tandglazuur aan. Dit proces is slecht voor je tanden en is dan ook de nummer één veroorzaker van het afbreken van je tanden of van gaatjes.

Eetmomenten

Hoewel je mondhygiëne en voedingspatroon natuurlijk een belangrijke rol spelen voor de gezondheid van je gebit zijn ook de momenten waarop je eet belangrijk. Je gebit heeft namelijk tijd nodig om te herstellen en opnieuw tandglazuur aan te maken. Dit allemaal om je tanden te beschermen tegen een nieuwe ‘aanval’ van suiker.

Implantaten Rotterdam

Mocht het nu toch voorkomen dat er een stukje van je tand afbreekt óf dat je één of meerdere gaatjes hebt, kan dit vaak opgevuld worden door de tandarts. Dit opvullen gebeurd met een speciale soort klei. Helaas kan de tandarts je tanden niet oneindig blijven opvullen aangezien er op een gegeven moment te veel ruimte ontstaat in de desbetreffende tand. Deze ruimte kan dan niet meer opgevuld worden en je zal moeten kijken naar alternatieven. Het bekendste voorbeeld hiervan is implantaten in Rotterdam. Een implantaat wordt geplaatst op de plek van de oude tand en door middel van een schroefje in je wortelkanaal blijft zitten. Hopelijk kun jij je houden aan een gezond voedingspatroon en de eetmomenten. Dan hoeft het niet zo ver te komen en blijft jouw gebit gezond.

https://dewittekeizertandheelkunde.nl/implantaten-rotterdam/