Multiuser agenda
Image default
Gezondheid

De voordelen van een oorthermometer

De voordelen van een oorthermometer

De Oorthermometer heeft vele voordelen ten opzichte van andere thermometers. Het is namelijk niet alleen een prettigere manier van het opmeten van de temperatuur, maar ook nog vrij eenvoudig. Je kunt het praktisch niet verkeerd doen omdat er dan een foutmelding op het display komt. Met de handleiding bij de hand kun je precies zien wat je fout hebt gedaan. Je kunt te diep gaan, maar ook niet ver genoeg. Daarnaast kan het ook zijn dat je te vlug de thermometer uit je oren hebt gehaald. Echter als je op het geluid let dan overkomt je dit geen twee keer.

 Meestal piept hij eenmaal als je hem aanzet en ook wanneer hij klaar is met de metingen. Meerdere piepjes wijzen meestal op een foutmelding. De verschillende modellen hebben ook een maximaal tempratuur bereik. In dat geval verschijnt er LOW op het beeldscherm bij een lagere temperatuur en HI bij een te hoge temperatuur. Controleer dit altijd door 2 of 3 keer te meten. We raden je ook aan om te kiezen voor een oorthermometer met het label best getest. Je investeert vaak maar eenmaal hierin en dan kun je er tientallen jaren tegenaan. Natuurlijk moet je wel op zijn tijd de batterijen vervangen.

Nog een paar voordelen meer

Een oorthermometer heeft nog een aantal handige functies meer. Het is namelijk erg hygiënisch te gebruiken doordat je het dopje iedere keer kunt vervangen. Hierdoor loopt een ander geen risico op besmetting van een eventueel virus. Daarnaast zijn er ook modellen die beschikken over een opslagcapaciteit. Dit is handig voor de mensen die een langdurige griep hebben, zodat ze goed kunnen monitoren of het vooruit of achteruit gaat. Tevens zijn er vandaag de dag ook modellen die je met bluetooth aan een telefoon kunt koppelen. In de app kan je dan een x aantal gegevens bewaren en dit neem je ook makkelijk mee naar de dokter.