Multiuser agenda
Image default
Dienstverlening

Waarom u als werkgever een EHBO cursus moet aanbieden aan uw werknemers

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker op de werkvloer. Het kan altijd gebeuren dat er een ongeval plaatsvind. Het is dan belangrijk dat er iemand aanwezig is die weet wat hij of zij moet doen. Als werkgever is het daarom een goede optie om uw werknemers te voorzien van een EHBO cursus. In dit artikel leest u precies waarom en wanneer dit belangrijk is.

 

Hartaanval op de zaak

Een hartaanval komt helaas relatief vaak voor. Toch weten maar weinig mensen hoe ze moeten handelen in zo’n situatie. Het is niet alleen belangrijk om een AED apparaat op kantoor te hebben, maar ook de kennis om te handelen in een dergelijke situatie. Tijdens een EHBO cursus komen veel verschillende situaties aan bod, waaronder hoe je moet handelen tijdens een hartaanval. Er moet snel gehandeld worden en het is dus belangrijk dat er mensen zijn die weten wat ze kunnen doen en hoe ze moeten helpen. Het kan letterlijk levensreddend zijn.

  

Kleine ongevallen

Zijn de werkzaamheden bij jou op het bedrijf gevoelig voor ongelukken? Kan een schram of een scheur bijvoorbeeld al gauw plaatsvinden? Dan is het belangrijk dat iedereen weet wat hij of zij kan doen in een dergelijke situatie. Zo kan men elkaar helpen en hoeven wondjes niet onnodig geïrriteerd te raken.

  

Kennis voor het leven

Het voordeel van een cursus EHBO volgen, is dat het informatie en kennis is waar iemand zijn/haar hele leven profijt van heeft. Niet alleen kan dit levensreddend zijn bij u op kantoor of op de werkvloer, ook buiten het werkend leven om is deze kennis van cruciaal belang.
 
Geef uw werknemers daarom ook een EHBO cursus cadeau. Deze cursus is belangrijk voor mogelijke ongevallen op het werk, maar ook erg handig voor daarbuiten. Zo weten uw medewerkers wat ze in deze situaties kunnen doen en kunnen ernstige gevolgen wellicht uitblijven.