Multiuser agenda
Image default
Dienstverlening

Tekenen die aangeven dat het tijd is om uw elektrische paneel te vervangen

Normaal gesproken denk je misschien nooit aan elektrische panelen, tenzij je een stroomonderbreker moet omdraaien. Het elektrische paneel is echter een van de belangrijkste elektrische punten in uw huis en het is van cruciaal belang dat u uw paneel onderhoudt om ervoor te zorgen dat het correct werkt. Om u te helpen de tekenen te kennen van wanneer het tijd is om de groepenkast vervangen nu te doen, zijn hier tekenen waar u op kunt letten.

Lichten flikkeren of dimmen wanneer dingen zijn aangesloten

Uw licht mag niet worden beïnvloed wanneer u een magnetron of vacuüm aansluit. Als je lampen door deze dingen worden beïnvloed, geeft dit duidelijk aan dat je elektrische paneel niet krachtig genoeg is voor het benodigde stroomverbruik en moet worden vervangen of dat het het moment kan zijn wanneer groepenkast uitbreiden de beste optie is. Ook moeten elektrische panelen geruisloos werken, met de gelegenheid om te klikken wanneer een stroomonderbreker wordt gesprongen. Als u echter zoemende of sissende geluiden uit uw elektrische paneel hoort, kan dat een indicatie zijn dat uw elektrische paneel moet worden vervangen.

Er heeft zich roest gevormd op het elektrische paneel

Een duidelijk teken van schade aan het elektrische paneel van uw huis is als er roest op zit. Roest in uw paneel geeft aan dat er waterschade aan uw paneel is geweest, en dat is een serieus probleem als het gaat om uw elektriciteit. Naast het vervangen van het verroeste paneel, is het van cruciaal belang dat u bepaalt wat heeft geleid tot de waterschade, of het nu gaat om een ​​probleem met leidingen of een lek in het dak. Zo beveilig je je nieuwe elektrische paneel tegen waterschade.

Elektrisch paneel heeft directe schade opgelopen

Hoewel elektrische panelen niet actief worden gebruikt, kunnen ze beschadigd raken als er iets op valt of worden geraakt door een auto als het paneel zich in de garage bevindt. Als uw elektrische paneel directe schade heeft opgelopen, is het belangrijk dat u deze laat controleren door een elektromonteur en kijkt of deze moet worden vervangen.

Als het gaat om het onderhoud van uw elektrische systeem, is het belangrijk dat u de beste elektriciens inschakelt om u te helpen.