Multiuser agenda
Image default
Woningen

verstopt riool in Zoetermeer oplossen

Verstopt riool oplossen in Zoetermeer

 

Photo by Semevent on Pixabay

Een verstopt riool is het meest voorkomende probleem waar huiseigenaren mee te maken krijgen. Het kan ook een groot ongemak zijn als het rioolwater terugstroomt in uw huis. Als u het echter snel aanpakt, zal een verstopte gootsteen of toilet geen langdurig probleem worden. Een verstopte afvoer thuis behandelen is zo eenvoudig als het volgen van een paar basisstappen. Volg onze gids voor het ontstoppen van een riool in zoetermeer.

 

Wat is een verstopt riool?

Uw rioolsysteem bestaat uit een opvangsysteem en een distributiesysteem. Het opvangsysteem is waar het grootste deel van uw sanitair zich bevindt, zoals uw waterleiding, gootstenen en afvoeren. Het omvat ook de putten en regenpijpen die het water wegleiden van het huis. Het distributiesysteem bestaat uit de riolen zelf. Om overstromingen te voorkomen, zijn uw riolen aangesloten op grote opslagtanks die “natte putten” worden genoemd. Als het regent, verzamelt het water zich in de natte putten en stroomt het niet op straat. Dit kan nuttig zijn bij een stroomstoring of watertekort, omdat het kan worden gebruikt om water op te slaan totdat het weer nodig is. Maar als het te veel regent, loopt het water in de natte putten over en overstroomt het uw straten en tuinen.

 

Hoe een riool ontstoppen zoetermeer

Als u hebt geprobeerd uw toilet door te spoelen, uw gootsteen te spoelen en er zelfs een ontstopper doorheen te halen en hij loopt nog steeds niet leeg, dan heeft u misschien een verstopte afvoer. Gelukkig is een verstopte afvoer in uw riool meestal eenvoudig te verhelpen. Er zijn verschillende manieren om een afvoer te ontstoppen. De meest gebruikelijke methode is om een getrainde loodgieter met een camera of slang door uw afvoer te laten lopen en de verstopping te verwijderen. Er zijn ook chemicaliën die u door uw afvoer kunt spoelen om afval af te breken en een verstopping te verhelpen. Het gebruik van een drainreiniger kan gevaarlijk zijn en mag alleen worden gedaan door een getrainde loodgieter. Het gevaarlijkste aan het gebruik van een afvoerreiniger is dat ze vaak niet effectief zijn. Rioolreinigers zijn alleen effectief tegen water en afval, maar niet tegen vet en olie. Als u hebt geprobeerd uw toilet door te trekken, uw gootsteen te spoelen en er zelfs een ontstopper doorheen te halen, maar hij loopt nog steeds niet leeg, dan heeft u misschien een verstopte afvoer. Gelukkig is een verstopte afvoer in uw riool meestal eenvoudig te verhelpen. Er zijn verschillende manieren om een afvoer te ontstoppen. De meest gebruikelijke methode is om een getrainde loodgieter met een camera of slang door uw afvoer te laten lopen en de verstopping te verwijderen. Er zijn ook chemicaliën die u door uw afvoer kunt spoelen om afval af te breken en een verstopping te verhelpen.

 

Rioolontstopper

Als uw riool verstopt is, heeft u waarschijnlijk een verstopte afvoer in uw huis. Een verstopte afvoer kan resulteren in terugstuwing van het riool in uw huis en kan ook schade veroorzaken aan uw leidingen. Een verstopte afvoer kan ook leiden tot overstromingen als deze niet snel worden aangepakt. Een rioolontstopper is een sanitair apparaat dat wordt gebruikt om verstoppingen uit afvoeren te verwijderen. Ze werken vaak op batterijen en zijn zeer goedkoop in gebruik. Ze kunnen worden gebruikt om toiletten, gootstenen, douches en wasmachines te ontstoppen en helpen de verstopping in een paar seconden op te heffen. Er zijn verschillende merken en types op de markt. Sommige zijn kleine, handbediende apparaten die overal in huis kunnen worden gebruikt. Andere types zijn groot genoeg om in de keuken te gebruiken en worden geleverd met een opvangbak voor eenvoudige reiniging en verwijdering.

 

Hoe vaak komt een rioolverstopping voor?

Verstopte afvoeren zijn een veel voorkomend probleem en kunnen iedereen overkomen. Volgens het Environmental Protection Agency heeft 40% van de huishoudens wel eens een rioolverstopping in huis. Het is dus belangrijk om op tekenen van een verstopping te letten. Het meest voorkomende teken van een verstopte afvoer is wanneer uw gootsteen of toilet niet wegloopt. Als dit gebeurt, is het belangrijk om snel te handelen en een vakman te bellen om uw afvoer te ontstoppen. U moet ook letten op de hoeveelheid water die uit uw kranen komt. Als u veel water gebruikt en het lijkt alsof er niet zoveel uit hoort te komen, is het misschien tijd om uw afvoer te laten ontstoppen.

 

Controleer of de verstopping te wijten is aan de regen of aan uw toilet.

Als je hebt geprobeerd je toilet door te spoelen, je gootsteen te spoelen en er zelfs een ontstopper doorheen te halen en het loopt nog steeds niet weg, dan heb je misschien een verstopping in je afvoer die wordt veroorzaakt door regenwater. Om uw afvoer te ontstoppen, moet u de verstopping opheffen. Omdat dit niet mogelijk is, kunt u beter een professionele ontstopper bellen. Als u zelf een afvoer probeert te ontstoppen, kan het zijn dat u de verstopping heeft verholpen, maar dat de afvoer nog steeds niet goed loopt. Dat komt omdat de verstopping niet in de hoofdafvoer zit, maar in de leidingen tussen uw huis en de waterzuiveringsinstallatie. Een professionele ontstopper kan dit soort verstoppingen verhelpen.

 

Verstoppingen voorkomen en toekomstige verstoppingen stoppen

Een van de beste manieren om een verstopte afvoer te voorkomen is om de vaatwasser direct na gebruik leeg te laten lopen. Vaatwassers kunnen veel voedseldeeltjes en smurrie vasthouden die een verstopping kunnen veroorzaken als ze in de gootsteen blijven zitten. Als u de gootsteen niet gebruikt, moet u het water afsluiten. Als u een slang gebruikt om uw gazon of bloemen te besproeien, breng het water dan terug naar de gootsteen voordat u de slang afvoert. Als u een slang gebruikt die is aangesloten op een watertappunt in uw tuin, zorg er dan voor dat de slang is ingeschakeld en aangesloten op een kraan voordat u begint met besproeien. Wanneer u een verstopte gootsteen of afvoer heeft, is het eerste wat u moet doen, proberen deze schoon te maken met een ontstopper. Als een ontstopper niet werkt, dan moet u een professionele ontstopper bellen. Veel steden en gemeenten hebben een rioolonderhouds- of reparatieprogramma dat verstoppingen in uw leidingen komt verhelpen.

 

Conclusie

Als je hebt geprobeerd je toilet door te spoelen, je gootsteen te spoelen en er zelfs een ontstopper doorheen te halen en hij loopt nog steeds niet leeg, dan heb je misschien een verstopping in je afvoer, veroorzaakt door regenwater. Om uw afvoer te ontstoppen, moet u de verstopping verhelpen. Als u zelf een afvoer probeert te ontstoppen, kan het zijn dat u de verstopping heeft verholpen, maar dat de afvoer nog steeds niet goed loopt. Dit komt omdat de verstopping niet in de hoofdafvoer zit, maar in de leidingen tussen uw huis en de waterzuiveringsinstallatie. Een professionele ontstopper kan dit soort verstoppingen verhelpen. Als een verstopping al een tijdje niet is verholpen, kan dit leiden tot een rioolinsijpeling in uw huis. De beste manier om dit te voorkomen is door de vaatwasser direct na gebruik leeg te laten lopen. Als u hebt geprobeerd uw toilet door te spoelen, uw gootsteen te spoelen en er zelfs een ontstopper doorheen te halen, maar hij loopt nog steeds niet leeg, kan het zijn dat uw afvoer verstopt is door regenwater.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-zoetermeer/