Multiuser agenda
Image default
Woningen

De complete gids voor spouwmuurisolatie

De verschillende soorten spouwmuurisolatie worden vaak toegepast in de bouw, maar zijn niet allemaal geschikt voor elk project.

Er zijn drie hoofdtypen spouwmuurisolatie: thermische isolatie, luchtdichtheid en akoestische isolatie.

Thermische isolatie is een materiaal dat is ontworpen om bescherming te bieden tegen warmteoverdracht en het kan zowel stijf als flexibel zijn. Luchtdichtheid is een materiaal dat is ontworpen om luchtlekkage door de voegen in de muren van gebouwen te voorkomen. Akoestische isolatie is een materiaal dat is ontworpen om de geluidsoverdracht tussen kamers en verdiepingen in gebouwen te verminderen.

Soorten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest voorkomende vorm van isolatie. Het wordt gebruikt om de spouw tussen de buiten- en binnenmuren van een gebouw te isoleren.

Dit type isolatie wordt meestal in nieuwbouw geplaatst, maar kan ook achteraf in bestaande gebouwen worden aangebracht. Het installatieproces omvat het snijden van een gat in een buitenmuur en het installeren van harde schuim- of glasvezelplaten in de spouwruimte. Het gat wordt vervolgens afgedicht met gipsplaat of gipsplaat en aan beide uiteinden worden isolatiekappen geplaatst.

Hoe u het juiste type spouwmuurisolatie voor uw huis kiest

Spouwmuurisolatie is een soort isolatie die tussen de binnen- en buitenmuren van een woning wordt geplaatst. Dit type isolatie wordt geïnstalleerd in de ruimte tussen de twee muren, die “holtes” worden genoemd.

Er zijn twee soorten spouwmuurisolatie:

– Retrofit spouwmuurisolatie: De retrofit spouwmuurisolatie kan worden aangebracht wanneer u uw woning gaat verbouwen. Het kan ook tijdens nieuwbouw worden geïnstalleerd.

– Nieuwbouw spouwmuurisolatie: De nieuwbouw spouwmuur kan alleen geplaatst worden tijdens nieuwbouw.

Welke soort isolatie geschikt is voor uw huis of bedrijf hangt dus van het gebouw zelf af en van de locatie zoals bij dakisolatie.

 

https://nivoisolatiezorg.nl/spouwmuurisolatie/