Multiuser agenda
Image default
Kinderen

Soorten kinderfietsen op basis van de leeftijd van het kind

Soorten kinderfietsen op basis van de leeftijd van het kind

Als je iets voor je kind geeft, moet het passen bij de leeftijd van je kind. Het is omdat kinderen gevoelige leeftijdsniveaus hebben die aanzienlijke verschillen vertonen in zowel hun fysieke als mentale toestand. Een kinderfiets kopen voor je kind is geen uitzondering. Je moet een fiets kopen die past bij de leeftijd van je kind. Zo kan je kind stap voor stap leren fietsen en ervan genieten. Daarnaast is het belangrijk om een ​​fiets te kopen die past bij de leeftijd van je kind om de veiligheid van je kind te garanderen. Om te weten welk type fiets het meest geschikt is voor je kind, kun je de volgende uitleg lezen over typen kinderfietsen op basis van de leeftijd van het kind.

De driewieler

Het eerste type kinderfiets is een driewieler. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit type fiets drie wielen in plaats van slechts 2 wielen zoals andere fietsen. Omdat hij 3 wielen heeft, kan de fiets staan ​​zonder zijwieltjes of zijstandaard. Je kind kan dus gemakkelijk fietsen zonder zich zorgen te hoeven maken dat de fiets valt, zelfs als je kind erop trapt. Daarom is dit type fiets geschikt voor peuters vanaf 18 maanden.

De loopfiets

Het tweede type kinderfiets is een loopfiets. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type fiets gemaakt om het evenwicht van een kind te trainen. Deze fiets is dus heel goed om de motorische zenuwen van je kind te stimuleren. Deze fiets heeft een ontwerp als een gewone fiets maar zonder pedalen en ketting. Je kind hoeft dus alleen maar op de fiets te zitten en hem met zijn/haar beentjes voort te duwen. Daarom wordt deze fiets ook wel duwfiets genoemd. Net als een driewieler is een loopfiets ook geschikt voor peuters vanaf 18 maanden. Door het ontwerp dat lijkt op dat van een gewone fiets, kan het echter nog steeds worden bereden door kinderen tot 4 jaar oud.

Een 12-14 inch fiets

De volgende soorten kinderfietsen zijn 12 inch en 14 inch kinderfietsen. Hun namen, die cijfers en inch-eenheden gebruiken, verwijzen naar de grootte van hun wielen. Ze worden in dezelfde categorie geplaatst omdat zowel 12 inch als 14 inch wielen op hetzelfde fietsframe passen. Het kan ook gezegd worden dat 12-14 inch fietsen dezelfde maat hebben als een loopfiets. Een 12 of 14 inch fiets heeft echter pedalen en ketting zodat er trapsgewijs op gereden kan worden.

Een16-18 inch fiets

Het vierde type kinderfietsen zijn 16 inch en 18 inch kinderfietsen. Het is net als de 12-14 inch fiets, de namen van zowel 16 inch als 18 inch kinderfietsen verwijzen naar de maten van hun wielen. Omdat ze grotere wielen hebben dan die van 12-14 inch fietsen, hebben 16-18 inch fietsen een groter frame nodig. Dit heeft invloed op de geschikte leeftijd van het kind dat op dit type fiets rijdt, namelijk rond de 4-6 jaar. Aangezien dit type fiets ook voor een kind vanaf 5 jaar is, kun je dit type fiets voorzien van een mand die zelfs gebruikt kan worden om in een teddy tote bag te doen.

BMX-fietsen voor kinderen

Het laatste type kinderfiets is een kinder BMX fiets. Dit type fiets kenmerkt zich door zijn ruitvormige frame en relatief kleine wielen in vergelijking met een mountainbike. Hoewel een BMX-kinderfiets relatief kleine wielen heeft, zijn ze groter dan de wielen van een 12-14 inch fiets. Deze fiets is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt door kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn zelfs middelbare scholieren die nog steeds op dit type fiets naar school rijden terwijl ze hun schooltas middelbare school bij zich hebben. Natuurlijk, de fiets die ze gebruiken zijn de grotere die meer geschikt zijn voor tieners en volwassenen.