Multiuser agenda
Image default
Financieel

Hoe werken bitcoins?

Hoe werken bitcoins? Het antwoord is niet zo gecompliceerd als het kan klinken.

Voor iedereen die niet weet, zijn bitcoins de virtuele valuta die beschikbaar is voor alle gebruikers via een complex en gecompliceerd computernetwerk. Er zijn verschillende groepen en organisaties die dit netwerk bedienen om de stabiliteit van het systeem te helpen onderhouden en het vrij te houden van corruptie en andere bedreigingen die voortdurend op het internet voorkomen.

  

Om het echte leven equivalent van de bitcoins te maken, zou er een soort van centrale autoriteit moeten zijn die ervoor zorgt dat er geen hacking en knoeien van het systeem. Dit zou moeten worden gedaan om het systeem vrij te houden van manipulatie en corruptie. Dit zou vergelijkbaar zijn met de overheid die de activiteiten van banken en andere financiële instellingen registreert met betrekking tot het geld dat ze mogen maken of uitlenen. Het geld wordt dan gevolgd en gecontroleerd door de bitcoins in plaats van willekeurig door individuen.

 

Er zijn verschillende manieren waarop u Bitcoins kunt verwerven. U kunt ze krijgen vanaf de verschillende sites die het systeem uitvoeren. Ze zullen je meestal vragen om een account bij hen te maken, zodat je de service kunt gebruiken. Zij kunnen u toestaan om uw huidige valuta voor Bitcoins te verhandelen. Dit wordt gedaan door je op hun bulletin-bord te plaatsen wat je koopt en verkoopt.

Ze zullen de transactie met de overheid verifiëren en ervoor zorgen dat ze de juiste procedures volgen als het gaat om geldtransacties.

 

Wanneer u op het bulletin-bord plaatst dat u uw geld voor Bitcoins handelt, kunt u ze een transactieverzoek geven. Met dit verzoek kunnen ze het geld rechtstreeks naar uw account overbrengen. Ze zullen dit binnen een korte tijd doen.

 

Nadat u het geld hebt, moet u uw verkoop op de site plaatsen. Vanaf daar kan iedereen die de bitcoins wil kopen, een aanbieding kan maken. Als er geen koper is, geen verkoper, of als het aanbod te laag is, zullen ze het niet accepteren en de transactie wordt geannuleerd. De site zorgt ervoor dat de verkoper zijn betaling op tijd krijgt.

 

Dit is hoe het systeem werkt. Mensen kopen bitcoins omdat ze dingen willen kopen die niet beschikbaar zijn met traditioneel geld. Hierdoor kunnen ze het internet gebruiken alsof het nog steeds een op contanten gebaseerd medium was in plaats van een virtuele. Het goede ding hiervan is dat je transacties kunt blijven doen tijdens het leren over hoe je bitcoins werkt? Het is een opwindende manier om meer te weten te komen over geld en financiële systemen.

Krijg meer informatie hier BitcoinMeester