Multiuser agenda
Image default
Bedrijven

Voor welke soort bedrijven is een steiger kopen handig?

 

Een steiger kopen is een investering voor een bedrijf of voor een zelfstandige ondernemer in de bouw. Een steiger is handig voor meerdere doeleinden en werkzaamheden. Op een steiger kun je verschillende werkzaamheden uitvoeren die zonder steiger onmogelijk zijn. Een stevige steiger verbreedt de scala aan werkzaamheden en mogelijkheden. Op de hoogte werken is natuurlijk een risico. Een stevige en veilige steiger is daarom zeer belangrijk. Er zijn verschillende soorten steigers voor de verschillende soorten werkzaamheden. 

Een professionele steiger is handig voor schildersbedrijven, bouwbedrijven, aannemers bedrijven en nog veel meer soorten bedrijven. Voor iedereen die in de hoogte werkt is een steiger de meest veilige manier om bet werk uit te voeren. 

Verschillende soorten steigers voor verschillende werkzaamheden

Er is een ruime variatie van steigers. Elke soort steiger heeft zijn eigen kenmerken die het werk vergemakkelijken. Ga je een steiger kopen? Wees dan bewust van alle verschillende steigers op de markt. De verschillende steigers zijn: 

  • Trapsteigers

  • Rolsteigers

  • Mobiele steigers

  • Kamersteigers

  • Binnensteigers

  • Bouwsteigers

  • Telescopische steigers

  • Vouwsteigers

Een steiger is zeer geschikt zijn voor professioneel gebruik, sterker nog professionele werkzaamheden mogen alleen maar met een goedgekeurde steiger voortgezet en uitgevoerd worden. Vooral steigers die binnen professionele werkomgevingen zoals de bouw worden ingezet moeten aan extra veiligheidseisen voldoen. De belangrijkste regels voor steigers zijn de EN 1004 (voor de rolsteigers), de EN 12811 (voor de staande steigers) en de EN 1298 waarin alle eisen instaan voor de handleiding van het opbouwen en gebruik van steigers. 

Sinds 1 januari 2018 geldt de verplichting om binnen de steiger voorloopleuningen op heuphoogte te plaatsen, voor de veiligheid. 

Het opbouwen van een steiger

Het opbouwen van een steiger kost ook tijd en precisie. Hoeveel werk dit kost hangt af van het type steiger. Een kamersteiger en een vouwsteiger zijn veel makkelijker op te bouwen dan een bouwsteiger, een bouwsteiger kan ook veel meer etages hebben. Het is verstandig om een steiger met meerdere mensen op te bouwen. Het kopen van een steiger kun je tegenwoordig ook online doen.