Multiuser agenda
Image default
Bedrijven

Een stukadoor voor een strakke afwerking van wanden en plafonds

Wilt u thuis de muren en plafonds op een mooie en stijlvolle manier afwerken? Dan kunt u het beste een ervaren stukadoor inhuren om het stucwerk professioneel, snel en voordelig voor u uit te voeren. Als u kiest voor een goede stukadoor om uw klus(sen) uit te voeren, heeft dat een aantal aardige voordelen te bieden. Laten we de meest interessante pluspunten van stukadoorswerk eens van dichtbij bekijken.

 

Weer een strakke én veiliger woning

Het komt met name bij oudere, historische panden vaak voor dat de muren in de loop der jaren schuin gaan staan daar verzakking. Hierdoor neemt de draagkracht van de wanden behoorlijk af. Door een stukadoor in te schakelen, kunt u dit probleem oplossen en de wanden weer mooie strak en glad laten afwerken. Niet alleen is dit veel mooier en ziet uw historische pand of oude woning er weer fris en fruitig uit. Maar belangrijk is tevens dat uw woning een stuk veiliger wordt.

 

Diverse afwerkings stijlen waaruit gekozen kan worden

Wie plannen heeft om de huismuren, gevels aan de buitenzijde of de plafonds in huis te laten stukadoren, kan kiezen uit diverse afwerkingsvormen. Zo kunt u kiezen voor het bespuiten van de wanden voor een strakke look, bijvoorbeeld met spachtelputz. Ook granol aanbrengen op de muren is een veel gekozen optie. Wilt u een iets sierlijker afwerking, bijvoorbeeld op de gevels van de buitenmuren, dan kunt u gaan voor diverse typen sierpleister. Een ervaren stukadoor vindt dit prachtige klussen en is dan ook van alle (stukadoors)markten thuis.

 

Ook isoleren is een optie

Stukadoors kunnen uw buitengevels of muren in huis ook isoleren door speciale isolatiefolie onder het stucwerk aan te brengen. Bijkomend voordeel is dat u voor dit soort isolatiemaatregelen bij uw lokale gemeente subsidie kunt aanvragen. Dat maakt het laten stukadoren nog voordeliger!