Multiuser agenda
Image default
Zorg

Een goed adres voor traumaverwerking

Heeft u behoefte aan traumaverwerking? Onderzoek dan eens wat een professional eventueel voor u kan betekenen. Wanneer u iets traumatisch hebt meegemaakt, kan dit een grote impact hebben op uw leven. Het hebben van een trauma kan zich op verschillende manieren in uw leven manifesteren. Zo kunt u last krijgen van psychische klachten zoals bijvoorbeeld angst, paniekaanvallen, woede of andere negatieve emoties. Maar ook het krijgen van fysieke klachten kan een gevolg zijn van het trauma dat u heeft opgelopen. Wanneer u kampt met een traumatische gebeurtenis die uw dagelijks leven beïnvloedt, is een traject van traumaverwerking starten iets voor u.

Wat houdt traumaverwerking precies in?

Traumaverwerking is simpel gezegd het verwerken van uw trauma. Simpel gezegd, want het is niet iets wat zomaar even gebeurd is. Traumaverwerking is een traject, het is een heel proces wat u moet doorlopen. Iemand die u begeleidt in dit proces zal eerst starten met het blootleggen van het probleem. Wat is het trauma? Welke hinder ondervindt u in het dagelijks leven? En wat moet er gebeuren om een traumatische gebeurtenis een plekje te kunnen geven. Het wegnemen van een trauma gaat niet, maar het een plekje geven en een manier vinden om er goed mee om te kunnen gaan wel.

Werken aan een betere toekomst

Het hebben van aan trauma kan uw leven enorm beïnvloeden. Een traumatische ervaring kan u hinderen in alles wat u doet of meemaakt in uw leven. Het kan er voor zorgen dat u het gevoel hebt, gevangen te zitten in het trauma. Wanneer u kiest voor traumaverwerking wordt u geholpen bij het verwerken van uw trauma. U zult een proces door moeten maken wat niet altijd makkelijk is, maar wat u zeker zal helpen een manier te vinden om met het trauma om te kunnen gaan. Door middel van traumaverwerking is het mogelijk uw leven weer terug te krijgen, het doel van het gehele traject is het krijgen van een betere toekomst. Vraag hulp en start met traumaverwerking.