Multiuser agenda
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je Gerona met een huurauto moet bezoeken

De stad Gerona ligt in Catalonië, tussen de Costa Brava en Barcelona. Deze prachtige stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, met zijn middeleeuwse muren, smalle kronkelende geplaveide paden en een van de best bewaarde Joodse wijken in Europa. Deze charmante stad is ook een mooie dagtrip vanuit Barcelona. Een van de beste manieren om Gerona te bezoeken is door een auto te huren.

Vergelijk hier autoverhuurbedrijven op de luchthaven: https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-gerona-costa-brava/. Er zijn vele autoverhuurbedrijven in Gerona, waaronder Europcar, Carflexi, Thrifty, Avis, Hertz, Dollar, SIXT, Goldcar, en vele anderen. Veel toeristen geven er de voorkeur aan om een vergelijking van de verschillende autoverhuurbedrijven en autoverhuurdiensten die zij aanbieden te maken voordat zij in Gerona aankomen. Ja kan zelfs het hotel waar je verblijft, vragen om een vergelijking van de autoverhuurdiensten voor je te doen. Als je een goedkope huurauto of een SUV wilt huren, kun je het beste van tevoren onderzoek doen naar alle soorten huurauto’s die beschikbaar zijn in Gerona. Je kunt een auto huren in de stad of op de luchthaven wanneer je aankomt.

 

Hieronder vind je de beste vijf redenen waarom je Gerona moet bezoeken.

1. De Joodse wijk

De Joodse wijk in Gerona is beroemd omdat het de best bewaarde ter wereld is. Tussen 982 en 1492 woonden er Joden in Gerona en het gebied waar zij woonden stond bekend als El Call. Deze plaats is een prachtig doolhof van smalle, kronkelende geplaveide paden die nog steeds in hun oorspronkelijke staat verkeren en er uitzien zoals 500 jaar geleden. Parkeer je huurauto in het centrum van de stad en verken deze smalle straatjes te voet om de geschiedenis van dichtbij mee te maken. De Joodse wijk ligt in het hart van de stad, vlakbij Carrer de la Forca.

2. Bezoek de middeleeuwse muren van Gerona

Veel mensen vinden deze muren een attractie en als je de prachtige middeleeuwse muren van Gerona ziet, zal je inderdaad moeten toegeven dat deze muren en hun schoonheid een attractie zijn die je niet wil missen. Bekend als de Passeig de la Muralla, is het maken van een wandeling over de middeleeuwse muren van Gerona een must-do activiteit. De middeleeuwse muren van de stad strekken zich uit over de gehele oostelijke grens van de oude stad van Girona en het uitzicht dat je krijgt vanaf de top van deze muren is iets wat je nooit zal vergeten. Deze once-in-a-lifetime ervaring zal je voor altijd bijblijven.

3. Maak een wandeling over de Eiffelbrug

De Eiffelbrug van Gerona, gebouwd door Gustav Eiffel vlak voor de bouw van de Eiffeltoren in Frankrijk, is een must-visit. Deze prachtige brug, ook bekend als de Pont de les Peixateries Velles, overspant de rivier de Onyar en is een beroemde bezienswaardigheid in Gerona.

4. Uitzicht op de Onyar Rivier

De rivier Onyar stroomt door het centrum van de stad Gerona. Sommige van de uitzichten die je krijgt op de rivier vanaf de Eiffelbrug of Pont Pedra, of een van de vele andere bruggen die deze rivier overspannen, is werkelijk adembenemend. Neem de tijd om bij een van de bruggen te parkeren en geniet gewoon van het prachtige betoverende uitzicht op de Onyar rivier.

5. De majestueuze kathedraal van Gerona

Een ander hoogtepunt van Gerona is een bezoek aan de kathedraal. Het is het belangrijkste monument aan de skyline van Gerona, gelegen op de top van een heuvel. Je moet een lange trap beklimmen om de ingang van de kathedraal te bereiken. Dit is een schilderachtige plek en een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en bezoekers van Gerona.

 

https://www.autospanje.nl