Multiuser agenda
Image default
Aanbiedingen

Twee tips voor het efficiënt benutten van jouw magazijnruimte

De prijzen van het huren van een pand zijn tegenwoordig erg hoog. De prijs hangt voor een groot deel af van de oppervlakte van de ruimte. Veel bedrijven die producten verkopen hebben naast een werkruimte ook een magazijn nodig om voorraden in op te slaan. Extra ruimte betekent extra kosten. Ben je op zoek naar een magazijnruimte voor jouw producten? Zorg er dan voor dat je niet onnodig een te grote ruimte huurt. Wij geven je daarom twee tips hoe jij een magazijnruimte efficiënt kan benutten. Benieuwd? Lees dan snel verder.

 

Maak gebruik van de juiste stellingen

Van tevoren is het belangrijk om goed inzicht te krijgen in welke producten opgeslagen worden in het magazijn. Om de producten op te slaan heb je stellingen nodig. Door het plaatsen van de juiste stellingen zorg je ervoor dat de orderverwerking snel verloopt. Er zijn verschillende soorten stellingen voor verschillende producten. Zorg er dus voor dat je voordat je de stellingen kiest, weet waar jouw producten het meest efficiënt in opgeslagen kunnen worden. Om daarnaast extra ruimte te creëren kan je kiezen voor zo hoog mogelijke stellingen. Misschien moet je iets meer moeite doen om bij de producten te komen, maar daardoor heb je een minder groot oppervlak aan magazijnruimte nodig.

 

Ontdek de doorloopsnelheid 

Het is belangrijk om de producten op de juiste plek in het magazijn op te slaan. Producten die bij elkaar horen of vaak gezamenlijk worden besteld kunnen bij elkaar gelegd worden. Daarnaast komt het vaak voor dat bepaalde producten een stuk vaker verkocht worden dan andere producten. Zorg dat deze snel en makkelijk gepakt kunnen worden. Dit zijn twee kleine toepassingen, maar hierdoor kan het proces van orderverwerking versneld worden. 

 

Jouw magazijnruimte inrichten

Denk je dat je jouw magazijnruimte nog een stuk efficiënter kan inrichten? Of ben je nog op zoek naar een magazijnruimte en moet je dus nog beginnen met inrichten? Deze tips zullen jou tijd en geld besparen. Beschik je nog niet over de juiste stellingen? Kijk eens bij de grootvakstellingen van Multiratio. Deze stellingen zijn erg efficiënt voor kleine tot middelgrote producten.