Multiuser agenda
Image default
Tuin en buitenleven

Tuinkamers

Tuinkamers zijn constructies dat in de tuin worden gebouwd. Vroeger werden de tuinkamers vooral voor opslag gebruikt maar tegenwoordig is dit wel veranderd en worden ze voor verschillende doeleinden gebruikt.

Tegenwoordig gaat het niet meer om opslagruimte maar meer om de ruimte zelf. Een thuiskantoor is bijvoorbeeld een veel gebruikte functie voor een tuinkamer tegenwoordig. Het is relatief goedkoop om een tuinkamer te laten bouwen en er wordt veel geld bespaart op het huren van een kantoor.

Sommige mensen laten een tuinkamer bouwen voor een extra kamer dat gebruikt kan worden als een slaapkamer of gastkamer. Dit is een heel functioneel gebruik van tuinkamers en door de lage bouwkosten ervan is het zeker de kosten waard voor het laten bouwen ervan.

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig om een tuinkamer te laten bouwen maar dit is niet het geval in alle gemeentes. In sommige gemeentes is er wel een bouwvergunning nodig om een tuinkamer te laten bouwen. Je kunt dit makkelijk nagaan bij je lokale gemeente of je kunt het aan een aannemer bouwen wanneer je het bouwen ervan uitbesteed. Als je het zelf gaat bouwen is het wel verstandig om eerst contact op te nemen met de gemeente.

Verasol.nl/

Serbo.nl/

Fonteyn.nl/