Multiuser agenda
Image default
Bedrijven

Professionele en ambachtelijke meubelmaker in Enschede

Een super meubelmaker in Enschede is zo gevonden. Maar een goede meubelmaker? Dat kan wel wat lastiger zijn. Al ben je op zoek naar een goede meubelmaker in Enschede zit je hier goed. Hetgeen wat deze meubelmaker zo goed maakt is de expertise. Deze expertise is ontstaan uit een jarenlange passie. De professie van deze meubelmaker is eikenhout. Elk verzonnen meubelstuk kan dan ook gemaakt worden van eikenhout. Je zult een resultaat hebben naar wens. Er is ook een goede voorbereiding nodig voordat we aan de slag gaan. Zo selecteren we eerst het hout uit verschillende Europese landen. Hieronder vallen Turkije, Engeland, België en Duitsland. De voorbereiding is dus ook iets wat wel groot gedeelte van de werkzaamheden is.

 

Hout van kwaliteit

Als meubelmaker in Enschede willen we zo natuurlijk mogelijk hout gebruiken. Het hout komt dan ook onbewerkt aan. Het komt in woeste en onbehandelde staat binnen. Daarom wordt het hout door ons geschuurd of geschaad. Het hout komt meestal van oude boerderijen en gebinten. Het hout wordt nooit behandeld. Dit omdat het hout meestal wel gepolijst is door de tijd. We vinden het belang om goed te kijken naar het hout, er zit namelijk altijd wel enigszins wat verschil in. Wanneer we dat gedaan hebben kunnen we een goede inschatting maken van hoe de tafel eruit komt te zien. Als meubelmaker in Enschede vinden we hout erg fascinerend, elk hout heeft namelijk zijn eigen verhaal.   

 

Historie

Het mooie van het werk als meubelmaker in Enschede is dat je historie van het hout vertaald naar een meubelstuk. Het hout zal dan verder leven in jouw huis en daar zijn eigen geschiedenis schrijven. Hij kan verder leven doordat we hem niet behandeld hebben. Ondanks dat het hout onbehandeld is, lukt het ons als meubelmaker in Enschede om het meubelstuk een moderne uitstraling te geven.