Multiuser agenda
Image default
Aanbiedingen

Hoe verpakt u een product dat uit diverse onderdelen bestaat?

Het verpakken van producten kan altijd een uitdaging vormen. Nog uitdagender wordt het echter als een product uit verschillende onderdelen bestaat. U kunt namelijk moeilijk alle losse onderdelen in één doos proppen en ervan uitgaan dat de klant dit wel even uitzoekt. Het is echter ook niet altijd een optie om een groter product in zijn geheel te verzenden. Hoe pakt u dan een product in dat uit diverse onderdelen bestaat? Dat leest u hier!

Geef kleine en kwetsbare onderdelen een extra verpakking

Om te beginnen is het belangrijk om kleine en kwetsbare onderdelen extra goed te verpakken. Voor kleine onderdelen als schroefjes kunt u bijvoorbeeld gripzakjes gebruiken. Kwetsbare onderdelen, van glas bijvoorbeeld, kunt u het best inpakken in bubbeltjesfolie, zodat deze niet beschadigd raken tijdens het transport. Gebruik echter niet meer materiaal dan noodzakelijk, want dat is slecht voor het milieu. Door kleine onderdelen goed te verpakken met gripzakjes, hoeven klanten niet te zoeken naar schroefjes. Dat kan vooral zeer vervelend zijn als er verschillende maten schroefjes meegeleverd worden met het product.

Kies de juiste doos voor het product

Het is belangrijk om de juiste doos voor het product in kwestie te kiezen. Zo voorkom je namelijk dat producten te veel ruimte krijgen en hierdoor beschadigd raken. Bovendien is het ook van belang dat de doos niet te klein is. De producten moeten namelijk wel goed in de verpakking passen. Niet altijd worden producten overigens verzonden in een kartonnen doos. Soms zijn luchtkussen enveloppen bijvoorbeeld ook een optie. Producten die in een doos verzonden worden, worden ook vaak beschermd door middel van bubbeltjesfolie en piepschuim.

Er zijn verschillende leveranciers voor verpakkingen

Als u verpakkingen wilt kopen, kunt u bij verschillende leveranciers terecht. Belangrijk is om voor een leverancier te kiezen die de hoeveelheden kan leveren die u nodig heeft. Kies ook voor een betrouwbare leverancier die kwaliteit levert. Tot slot is ook de prijs natuurlijk van belang als u een verpakking kiest. Als u ieder product moet verpakken, kunnen de kosten namelijk erg hoog oplopen als u te veel betaalt.


https://blokpackaging.com/