Multiuser agenda
Image default
Aanbiedingen

Hoe compliant is uw bedrijf?

Hoe compliant is uw bedrijf?

 

Compliance, wanneer u een ondernemer bent en een eigen bedrijf heeft dan ontkomt u er niet aan. Compliance kan in het Nederlands vertaald worden als ‘naleven van’ of ‘voldoen aan’. Het heeft in het geval van een eigen onderneming betrekking op het naleven van regels en het voldoen aan de geldende regelgeving. Compliance is erg belangrijk en daarom is het aan te raden om inzicht te hebben in de mate waarin uw bedrijf compliant is. Maar hoe weet u dat nu precies? RDMG Pharius heeft het antwoord. Dit is namelijk dé online compliance tool voor QHSE professionals, waarmee u altijd aantoonbaar compliant bent op het gebied van voedselveiligheid, milieu, Arbo en veiligheid. 

Wat is compliance?

 

Compliance is een Engelse term afgeleid van het werkwoord ‘to comply’. Letterlijk naar het Nederlands vertaald, betekent dit ‘voldoen’ of ‘naleven’. Vooral in het bedrijfsleven wordt deze term veel gebruikt. De term is eigenlijk ontstaan nadat er in het verleden meerdere financiële schandalen aan het daglicht kwamen. Compliance houdt eigenlijk niets meer of minder in dat een organisatie zich bij de dagelijkse uitvoering van werkzaamheden houdt aan de wetten en regels die op dat moment gelden. Wetten en regels die onder meer betrekking hebben op zaken als Arbo en veiligheid, milieu en voedselveiligheid. Werkt uw organisatie volgens deze geldende wet- en regelgeving? Dan is uw organisatie ‘compliant’. 

Waarom is compliance zo belangrijk?

 

Een boete zit niemand op te wachten en daarom is compliance zo belangrijk. Bedrijven die de wet- en regelgeving aan de laars lappen, kunnen hiervoor beboet worden. En niet zo’n beetje ook. Boetes voor non-compliance (niet-naleving) lopen soms in de miljoenen euro’s. Dit is ook precies de reden waarom veel bedrijven veel tijd en aandacht besteden aan compliance management. Zeker bij grote bedrijven in complexe sectoren is het aan te raden echte QHSE professionals in dienst nemen hiervoor.

Hoe weet ik of mijn bedrijf compliant is?

 

U kunt er heel eenvoudig achter komen of uw bedrijf compliant is door gebruik te maken van online compliance management software, zoals in de eerste alinea genoemd. Aan de hand van de wetten en regels die voor uw bedrijf gelden, kunt u in één oogopslag zien welke gebieden uw aandacht vereisen. U wilt immers toch ook een torenhoge boete voorkomen?

 

https://www.pharius.eu/nl/