Multiuser agenda
Image default
Sport

Fysiotherapeut? Zo voorkom je blessures!

Sommige mensen denken dat ze nooit iets kunnen krijgen als ze gezond leven en sporten. Ze zijn ervan overtuigd dat blessures alleen voorkomen bij mensen die niets doen of roken. Maar niets is minder waar! Lichamelijke klachten kunnen iedereen overkomen, ongeacht de leefstijl. Daarom is het belangrijk om regelmatig naar de fysiotherapeut te gaan. Deze kan je helpen om blessures te voorkomen. Een goede fysio is de fysiotherapeut in Waalwijk. Bij de praktijk Fysiocare kun je terecht voor allerlei soorten klachten.

Wat kun je doen om blessures te voorkomen?

– Ga regelmatig naar de fysiotherapeut. Deze kan je helpen met het opbouwen van een goede training en voorkomen van blessures.

– Neem voldoende rust tussen de trainingen door. Herstel is net zo belangrijk als trainen.

– Warm up en cooldown goed. Door een goede warming-up verminder je de kans op blessures aanzienlijk. Daarnaast is het belangrijk om na de training een coolingdown te doen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam hersteld.

– Sport niet te lang achter elkaar. Een goede houding is belangrijk, maar ook ontspanning tussen de sportactiviteiten.

– Let op je lichaamshouding. Door een verkeerde houding kun je blessures oplopen.

– Draag de juiste schoenen bij het sporten. Deze moeten passen bij de activiteit die je doet en goed ondersteunen.

Waarvoor kan ik naar Fysiocare?

Bij Fysiocare kun je terecht voor:

– Lichamelijke onderzoeken

– Manuele therapie

– Sportfysiotherapie

– Oedeemtherapie

– Kinderfysiotherapie

De praktijk is gevestigd in Waalwijk en is goed bereikbaar. Je kunt er terecht voor allerlei soorten blessures of klachten. Fysiocare heeft veel ervaring met sportblessures en kan je hier dan ook goed mee helpen. Daarnaast biedt de praktijk ook hulp aan mensen met chronische klachten.

Fysiotherapeut in Waalwijk? Bij Fysiocare ben je aan het juiste adres! Deze praktijk biedt verschillende behandelingen aan voor allerlei soorten klachten. Zo is er altijd een oplossing voor jouw probleem! Neem contact op voor meer informatie.