Multiuser agenda
Image default
Groothandel

Hoe verzorgt u mangohout meubelen?

Het gebruik van mangohout in meubelen is de laatste jaren steeds gebruikelijker geworden. Als u van plan bent om mangohouten meubelen te kopen, is het belangrijk om te weten hoe u dit hout het best kunt verzorgen. De meeste mangohout meubelen zijn voorzien van een coating maar veel producenten kiezen er ook voor om het hout puur te laten. Ondanks dat mangohout redelijk waterbestendig is, wordt aangeraden om het niet schoon te maken door veel water op het oppervlak aan te brengen. Gebruik een licht vochtig doekje dat zacht van textuur is en wrijf hiermee over het hout. Wees altijd voorzichtig met het gebruiken van chemische schoonmaakmiddelen. Dit kan namelijk verkleuring op natuurlijk hout veroorzaken.

De textuur van mangohout

Mangohout is een specifiek soort hardhout. Wat betekent dat mangohout beschikt over organische nerfpatronen en vormen die op het oppervlak worden gecreëerd. Deze nerfpatronen maakt mangohout erg populair voor meubelen. Ieder stuk hout is dus uniek en zal een unieke touch geven aan een ontwerp. Hardhout is afkomstig van loofbomen en zacht hout komt uit naaldbomen. Normaliter heeft hard hout meer tijd nodig om volwassen te worden. Mangohout heeft echter maar 15 jaar nodig om uit te groeien tot een volwassen boom. Ondanks dat mangohout een hardhoutsoort is, is het deels zacht van textuur. Hierdoor is het zowel geschikt voor basale meubelstukken als fijne en decoratieve items.

De duurzaamheid van mangohout

Wanneer de bomen te groot worden voor de mangoplantages of te volwassen zijn en geen mango’s meer produceren, worden ze gekapt. De boer kan het hout verkopen aan houtwerkplaatsen en meubelfabrikanten zodat het mangohout voor meubelen wordt gebruikt. Mangohout is daarnaast ook erg makkelijk om te bewerken tot een vorm. Het is dus een duurzame keuze om mangohout voor meubelen te kiezen. Dit is ook terug te zien in het assortiment van De Kortingknaller. Dit bedrijf heeft een groot assortiment van verschillende meubelstukken beschikbaar die zijn gekocht van restpartijen. Door een meubelstuk bij De Kortingknaller te kopen, koopt u niet alleen een meubelstuk voor een goedkope prijs maar helpt u ook om het restafval van de meubelindustrie te verminderen.

https://dekortingknaller.nl/