Xbrl voor accountants

Het werk voor de accountants word in de toekomst wat makkelijker en overzichtelijker. Dit heeft allemaal te maken met xbrl voor accountants. Het gaat in de toekomst een groot verschil maken en het gaat ook de manier waarop we informatie delen veranderen.

Xbrl taal

Veel mensen weten nog niet wat xbrl is en daarom gaan we dit in het kort uitleggen. Xbrl is een taal dat ontwikkeld is voor het delen van financiële informatie. Het is dus een computertaal en dus een code. Het wordt gebruik voor het maken van xbrl software. De bestanden dat verstuurd worden zijn dan in xbrl formaat. Het voordeel hiervan is dat xbrl voor accountants dan meteen leesbaar is. Een accountant heeft dus niet een extra software nodig voor het lezen van rapporten. Met xbrl voor accountants kan die xbrl bestanden ontvangen en verzenden. Dit maakt het delen van rapporten en andere financiële informatie stukken makkelijker.

Verplicht xbrl aanlaveren

In de toekomst zal het voor veel rapporten verplicht worden om dit in xbrl in te leveren. Hierdoor zal het gebruik van xbrl voor accountants dan ook flink toenemen. Veel accountants zijn hier al op voorbereid en gebruik nu al steeds vaker xbrl voor accountants.

<a class="a2a_button_twitter" href="https://www celebrex for pain.addtoany.com/add_to/twitter?linkurl=https%3A%2F%2Fwww.multiuseragenda.nl%2Fxbrl-voor-accountants%2F&linkname=Xbrl%20voor%20accountants” title=”Twitter” rel=”nofollow” target=”_blank”>