Multiuser agenda
Image default
Computers / Consultants

Wat is een hedendaagse woninginrichting?

Ben je qua woninginrichting een aanhanger van de hedendaagse stijl? Lees dan vooral verder. Soms wordt gedacht dat “moderne” interieurs koud en minimalistisch zijn. De hedendaagse stijl is zowel geschikt voor kantoren en winkels, appartementen en huizen.

Een woninginrichting in eigen stijl

In principe wordt een eigentijdse stijl qua woninginrichting gekenmerkt door eenvoud, subtiele verfijning, bewust gebruik van textuur en strakke lijnen. Interieurs hebben de neiging om ruimte te tonen in plaats van dingen. Door de focus te leggen op kleur, ruimte en vorm, zijn moderne interieurs strak en fris. Om het uiterlijk van een eigentijds huis te bereiken, is het belangrijk om zich aan een aantal basisregels te houden.

Gebruik van kleur

Neutralen, zwart en wit, zijn de belangrijkste kleuren in moderne interieurs. Zwart wordt vaak gebruikt voor het aarden en definiëren van een hedendaagse stijl kamer. Het palet wordt vaak geaccentueerd met felle en gedurfde kleuren die tegen neutralen in spelen. Met muren geschilderd in een neutrale basis, heb je een prachtige achtergrond voor felgekleurde accessoires. Als de muren en ramen in pastel geschilderd zijn, moeten de randen neutraal zijn. Als een muur een heldere, gedurfde kleur heeft, moeten neutralen overal anders worden gebruikt.

Lijn en ruimte

Het meest in het oog springende en onderscheidende element van een modern interieurontwerp is de lijn. Of het nu gaat om rechte verticale of horizontale lijnen of gebogen vormen, sterke, zichtbare lijnen zijn in elk eigentijds huis te zien. De lijn is terug te vinden in architectonische details, het gebruik van gedurfde kleurblokken, hoge plafonds, kale ramen en geometrische vormen in muurkunst en beeldhouwkunst.

Eigentijdse Stijl Meubilair

Meubelstukken kunnen gewaagd zijn, maar tegelijkertijd eenvoudig en overzichtelijk zijn, zonder rondingen of versieringen. Gladde, strakke, geometrische vormen zijn essentieel. Gestoffeerde meubelen dragen vaak zwarte, witte of andere neutrale tinten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke vezels van wol, katoen, linnen, zijde en jute om de aantrekkingskracht te versterken. Kussens in geometrische vormen voegen een vleugje kleur en textuur toe.

Vloeren

Vloeren in een eigentijdse woning moeten kaal en glad zijn, met hout, tegels of vinyl. Als u tapijt moet gebruiken voor geluidsbeheersing of warmte, kies dan voor commerciële kwaliteiten. Voeg kleur en textuur toe met effen of geometrisch gevormde tapijten.

Veel om over na te denken, veel om te overwegen. De professionals van Ambifloor helpen je graag met hun unieke kijk op jouw woninginrichting. Meer over Ambifloor woninginrichting Veenendaal.

Gerelateerde artikelen

Online marketing Veenendaal: bloggen is dé manier

Repromat

Weet jij eigenlijk hoe je office 2016 kan aanschaffen?